Venäjän kaunein tyttö vuonna 2013. Valokuva

Kilpailun kuningatar kruunattiin hopeasta valmistetulla kruunulla, jossa oli kulta ja puolijalokivet. Sofia Larina sai oikeuden edustaa maata Miss World International Beauty Contest -kilpailussa. Lisäksi kaksikymmentä vuotta vanha Siperian rautatieyliopiston opiskelija tuli Mercedes-auton omistajaksi.

Kilpailun ensimmäinen varapuheenjohtaja oli Ekaterina Kopylova Tveristä ja toinen sija Zhanna Vlasyevskaya Kemerovosta. Molemmat tytöt saivat autoja lahjaksi. Loput kilpailun finalistit saivat matkan Pariisiin.

Kaikkiaan 62 tyttöä lähes kaikista Venäjän alueista osallistui Venäjän kauneus -kilpailuun. Kilpailu järjestettiin neljässä vaiheessa, lukuun ottamatta henkistä kierrosta (vain bikinit, tanssi ja klassinen juhlamekko). Toiselle kierrokselle nousi 14 kilpailijaa.

Tänä vuonna ”Venäjän kauneuden” järjestäjät ovat virallisesti ilmoittaneet aikovansa luopua kauneuden klassisista standardeista. Tytöt, joiden korkeus on alle 180 senttimetriä tällaisiin tapahtumiin vaadittuna ja parametrit ovat hieman erilaiset kuin klassiset 90-60-90, pystyivät osallistumaan kilpailuun. Esimerkiksi Pietarin valtionyliopiston opiskelija Anna Vishnevskaya, joka sijoittui kolmanneksi (kolmas "Venäjän kauneus"), osoittautui kilpailun pienimmäksi, hänen korkeutensa - 169 cm.

On huomionarvoista, että eräänä päivänä Isossa -Britanniassa järjestettiin samanlainen kilpailu - "Miss England - 2008", joka asetti uudet kauneuden standardit maassa. Kilpailun voittaja oli Laura Colman, mutta hänet varjosti toisen sijan saanut finalisti. Chloe Marshall viisikymmentä vaatekokoaan ohitti laihat kilpailijat ja sai tittelin ”Vice Miss England”.